Azure Beheer & Security Uitbesteden? 24/7 Support - Tws

Published Nov 23, 21
6 min read

Ict Beheer Uitbesteden - Tws

Topware Systems nv (Topware Systems (TWS))

Broekstraat 22/Bus 2, 3300 Tienen
016 67 89 04
ICT solutions of services

Waarom zou je tegenwoordig nog een nieuwe server kopen, zelf installeren en configureren, terwijl je voor een schijntje van de aanschafwaarde een server uit de cloud kunt afnemen? Het uitbesteden van je infrastructuur wordt steeds makkelijker. Het houdt in dat je zelf niet meer investeert in fysieke hardware, maar deze als dienst afneemt van een leverancier.

In dit artikel bespreek ik een aantal voordelen van het uitbesteden van je infrastructuur, maar sta ik ook stil bij de nadelen van ict uit handen geven. Waarom zou je kiezen voor uitbesteding van ict? 1. Schaalbare capaciteit Binnen een paar minuten heb je een nieuwe server, terwijl dat bij een eigen serverruimte dagen tot weken kan duren.

3. Niet meer zelf nadenken over je ict-beheer Een ict-dienstverlener heeft alle kennis en vaardigheden in huis die nodig zijn om uw infrastructuur te beheren. Een goede ict-dienstverlener beschikt over partnerships met leveranciers van de gebruikte technologieën, zoals Microsoft, VMware en Citrix. Hierdoor kan hij je voorzien van advies en heb je altijd toegang tot een team van gecertificeerde ict-beheerders die hun expertise en jarenlange ervaring meebrengen.

4. Helder inzicht in je kosten Bij het uitbesteden van je infrastructuur worden de kosten geconsolideerd in overzichtelijke maandelijkse bedragen. Zo wordt budgettering eenvoudiger en heb je direct inzicht en sturing in de totale kosten voor je ict-infrastructuur. Je kan maandelijks sturen in plaats van eens in de vier à vijf jaar.

Waarom Ict Uitbesteden? - Solviteers Cloud & Infradiensten

5. Geen grote investeringsrisico’s meer Bij een cloudoplossing hoef je als organisatie geen grote investering vooraf te doen die voor vier à vijf jaar vooruit in de ict-behoeften van je organisatie moet voorzien. Door je infrastructuur onder te brengen bij een externe partij, kun je de druk van een lening voorkomen en verbeter je de liquiditeit van je organisatie.

Uitbesteding Van Beheer Sd-wan - Ebook - TelindusIct Beheer Uitbesteden - Tws


Minder controle en kennis over je ict-activiteiten De belangrijkste reden om je infrastructuur niet uit te besteden is dat je minder controle houdt over je ict-activiteiten. Om die verminderde controle te compenseren, zie je de neiging ontstaan om je met heel uitgebreide SLA's in te dekken. Juist daardoor laat je voor de leverancier weinig ruimte om de relatie goed op te bouwen en komt de focus te liggen op het sturen op cijfers in plaats van op de relatie.

Daarnaast blijft de business verantwoordelijk voor de koppeling tussen de ict en de kerntaken van de organisatie. Nadat je de infrastructuur hebt ondergebracht bij een externe partij is het van belang om kennis en aandacht te behouden voor die infrastructuur. Die kennis verandert van uitvoerend naar begrijpend, zodat je goed een regierol kunt vervullen.

2. Je organisatie is niet klaar voor outsourcing Het uitbesteden van je infrastructuur is technisch vaak geen bijzondere handeling. De leverancier heeft de kennis en ervaring om een migratie succesvol uit te voeren. Echter zal de leverancier op een aantal vlakken anders werken dan je gewend bent. Het is dus belangrijk om de verwachtingen over zaken als ondersteuning goed vast te leggen.

It Uitbesteden? Dit Zijn De Voordelen Van Managed It Services - Tws

Even langslopen omdat je niet kunt inloggen is er straks niet meer bij, dus laat je gebruikers weten waar ze wél terecht kunnen. 3. Je hebt erg veel geïnvesteerd in technische kennis Wanneer je één of meerdere beheerders in dienst hebt, waarin je veel hebt geïnvesteerd op het gebied van kennis en ontwikkeling, is het een desinvestering om het beheer van de infrastructuur uit te besteden.

Veel organisaties kiezen daarom voor co-sourcing door kennis over bedrijfsapplicaties en maatwerk binnen de eigen organisatie te houden en algemeen ict-beheer uit te besteden. Co-sourcing als middenweg Bij co-sourcing kies je voor een it-afdeling op maat. Je houdt zelf de regie in handen maar besteedt gedeeltes uit aan een externe partij.

Zo kun je zelf kiezen wat je uit handen geeft en in huis houdt. Lees meer over co-sourcing in deze blogpost. Conclusie Het uitbesteden van ict brengt veel voordelen met zich mee, maar is niet geheel zonder risico’s. Bepaal eerst voor jezelf hoe je de rol van ict in je eigen organisatie ziet.

Is die leverancier er niet, maar wil je op termijn toch uitbesteden? Bouw dan eerste een relatie op met een leverancier voordat je uitbesteden overweegt. Zo weet je wat je aan deze partij hebt en kun je na een tijdje met een gerust hart je infrastructuur overlaten aan je leverancier.

It Beheer Uitbesteden - Tws

Zo kun je beheer van maatwerk in huis houden, en de algemene ict bij je leverancier onderbrengen. Lees meer over hoe je als organisatie stapsgewijs naar de cloud kunt gaan.

ICT-beheer uitbesteden is voor organisaties die hun beheer altijd intern gehouden hebben, vaak een moeilijke beslissing. Toch kan een uitbesteding van ICT-beheer uw organisatie veel voordelen opleveren. Onze 20 jaar ervaring in het leveren van ICT-beheer stelt ons in staat om te komen tot de 10 belangrijkste redenen om ICT-beheer uit te besteden.

Serverbeheer & Netwerkbeheer Slim Uitbesteden? ▷ XcellentIt-beheer Uitbesteden - Duzz Ict


#1: Focus op uw business We snappen bij For All IT dat tijd kostbaar is. Deze moet u daarom besteden aan zaken waar u goed in bent en dat is het runnen van uw bedrijf. Zorgen over uw ICT-omgeving horen hier dus niet bij. Door het uitbesteden van uw ICT-beheer heeft u minder stress en meer tijd om u te focussen op uw core business.

Echter is het vaak niet haalbaar voor een kleine organisatie om een volwaardige ICT-beheerder full time of zelfs parttime in huis te halen. Dit heeft als nadeel dat bij storingen altijd moet worden uitgeweken naar een dure noodmaatregel. Het voordeel van het uitbesteden van uw ICT-beheer is dat er altijd een beroep gedaan kan worden op de ICT Servicedesk waar gekwalificeerde ICT-experts werkzaam zijn.

Wat Is Outsourcing? It Outsourcing Betekenis En Voordelen

#3: Verhoog de productiviteit van uw medewerkers We zien in de praktijk dat organisatie die hun IT-beheer intern hebben, voornamelijk bezig zijn met het oplossen van kleine IT-problemen en denken hier profijt van te hebben. In de realiteit pakt dit anders uit. Medewerkers kunnen zich niet focussen op eigen werkzaamheden doordat ze geconfronteerd worden met IT-vragen en problemen.

Bij uitbesteding van ICT-beheer kunnen uw medewerkers contact opnemen met een ICT Servicedesk die kunnen helpen met technische vragen. Zij kunnen de diagnose van het probleem vrij snel maken en zo het probleem snel oplossen. Dit betekent een snellere oplossing, minder tijdsverlies door storingen en hogere productiviteit doordat medewerkers zich volledig kunnen focussen op hun eigen werkzaamheden.

We zien dat veel organisaties (meer) bijkomende vragen hebben. Veel voorkomende vragen zijn met name: Is mijn ICT klaar voor de toekomst? Hebben we een disaster recovery plan nodig? Moeten we niet meer ondersteuning bieden aan een steeds mobieler wordende medewerkers? Hoe verlagen we de print- en telecomkosten? Hebben we een informatiebeveiligingsbeleid nodig? Wat is voor ons een geschikte telefonieoplossing? Een goede externe ICT-beheerder heeft kennis en ervaring van het volledige speelveld van ICT.

Ict Beheer Uitbesteden: De Voor- En Nadelen - TwsUitbesteden: Je Hoeft Niet Te Doe-het-zelven Als Het Om It Gaat
#5: Altijd de beschikking over de nieuwste technologie Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in snel tempo op. In de praktijk zien we dat veel organisaties nog gebruik maken van verouderde technieken, doordat zij niet op de hoogte zijn van nieuwe producten, software updates of applicaties. Een goede ICT-beheerder beschikt over meerdere partnerschappen met toonaangevende bedrijven in verschillende industrieën, zoals HP, Microsoft en Cisco.

Navigation

Home

Latest Posts

Rosenberg Keukenmachine Rood/rvs ...

Published Nov 23, 21
4 min read